Stangbyggeriet | Folden Flyfishing

Karbonstenger

swift-epic-karbon-tube

Hvorfor velge karbon? 

Fra karbonstengene kom på markedet har de dominert det. Grunnen var åpenbar, og utviklingen har kommet langt siden den gang. Sammenlignet med andre stenger laget på 1960- og 70-tallet, var grafittstenger ekstremt lette.

Selve materialet er lettere enn glassfiber og bambus, det er sterkere i seg selv.  Dette gjør at grafittstenger holder mer motstand med mindre materiale, noe som resulterer i tynnere og lengre stenger som veier mindre.

Før introduksjonen av karbon fluestenger, ville du ikke kunne oppdrive noen klasse 5 stang lengre enn 8 fot. Karbon har tillatt produsentene å presse grensen for lengden på fluestengene, og vi kan i dag lage i smekkre spey stenger i 14 fot.

Men når er karbon stenger best egentlig?

På grunn av deres iboende styrke, lette vekt og raske aksjon, er de fleste grafittstenger ideelle for fluefiske under krevende vindforhold, og i de tyngre klassene. Hvis du har behov for en stang lengre en 9 fot, så er karbon uten sidestykke ditt beste valg. Det omfatter i all hoved sak alt av switch, spey og euronymphing stenger.

Vi fører både Swift Epic , Red Truck og Harrison Advanced rods karbon stenger.

Red Truck er meget pris gunstige og bra stenger. De er relativt nye på marked, ihvertfall her i Norden.  Men de har blitt veldig populære i Sverige og Finland spesielt sjøørret klassene, dette er stenger med rask aksjon som vi er godt vandt med å bruke.

Harrison Advanced rods er så Britisk det kan få blitt. Harrison har en liten fabrikk i Liverpool, der produserer de alt selv for hånd.  Blanksene blir produsert kun på ordre, så noe vente tid må beregnes men til gjengjeld  får man den ypperste kvaliteten.  

Swift Epic er vel kanskje aller mest kjent for sine glassfiber stenger. Dette er stenger i topp sjiktet, deres karbonstenger står ikke tilbake for noe, vi tør påstå at de er blant de aller beste i verden. De er super lette og har fantastiske taperinger som gjør kastingen til en drøm. Ønsker du å bygge deg den råeste karbon custome stanga, trenger du ikke å lete lengre. 

Ønsker du å bestille deg din unike karbonstang, følg linken her.

folden-flyfishing-logo
Translate »